Inapoi la lista de intrebari


Puteti sa-mi dati cateva lamuriri asupra apartiei ranilor pe col, care ar fi cauzele?

Buna !

Numele meu este Cati Lupascu si am un baietel in virsta de 4 ani. Pentru prima data i-am depistat giardia la varsta de doi ani. De atunci ma chinui aproape in fiecare vara cu tratamente pentru ca nu stiu de ce dar vara este perioada cea mai critica. Oboseste repede, scade in greutate, transpira foarte mult si, cel mai grav, refuza mancarea.

Astazi am primit rezultatele unui nou set de analize si, asa cum ma asteptam, iar giardia. In primul an a mers cu helmiflores si dupa o cura am rezolvat problema. Anul trecut insa, nu a mai dat rezultat. Am incercat cu Zentel, nu a dat rezultat si in sfarsit am inceput tratamentul cu Flagyl. A fost foarte bine. Acum inca nu am mers la doctor, nu stiu ce sa fac. Cat este de toxic pentru organism ?

Ce risc exista efectuand an de an tratamente clasice ? Nu ii mai dau sa se joace cu animalele, acum este mare, in permanenta se spala pe maini, si in parc avem o sticla cu apa, nu mananca nimic fara sa isi spele mainile.

De ce totusi nu scapam de acest parazit ? Ce ar mai trebui sa fac ? Medicul meu a tratat initial problema cu superficialitate, toata lumea are giardia ... La insistentele mele mi-a recomandat acest tratament. Sunt ingrijorata pentru ca am senzatia ca este prea pispiriu pentru varsta lui si, in lipsa unor alte argumente, dau vina pe giardia.

Daca ma puteti sfatui, astept cu nerabdare raspunsul dvs.

Cu multumiri, Cati si Codrin Lupascu

**************************************************

Aspectul fizic astenic si absenta cresterii corespunzatoare in greutate si inaltime a copilului pot fi cauzate de parazitii intestinali. In general terapia corect administrata din punct de vedere al dozelor si al duratei de tratament nu este nociva. Este bine ca il invatati sa respecte reguli de igiena dar totodata trebuie sa stiti ca bolile parazitare nu dau imunitate si pot sa apara reinfectii repetate.

Acestea se produc in special de la ceilalti membrii ai familiei care in mod sigur sunt si ei infestati si de aceea toata familia trebuie sa faca tratament simultan pentru a nu se infecta unul de la altul. De asemenea, lenjeria intima trebuie fiarta. Nerespectarea acestor doua conditii duce de obicei la persistenta infectiei.

Dr. Cristian Popescu - Bucuresti


Inapoi la lista de intrebari